Quilting Bee – közös patchwork-takaró készités

Kedves Magyar Foltvarró Céh tagok!

Nagyon örültem, hogy sokatokkal találkoztam a nyár folyamán, és köszönöm, hogy érdeklődtök és támogatjátok ezt a projektet – eddig minden nagyon jól sikerült. Több mint 140 blokk gyűlt össze! Ezúton tájékoztatlak benneteket, hogy végre eljött a kollektív munka ideje: egy hatalmas közös varrásra invitállak Titeket. A rendezvényre a szentendrei skanzenben (Sztaravodai út 75.), ezen belül a Jánossomorjai házban található textilműhelyben kerül sor augusztus 17 és 20 között, minden nap 9-től 17 óráig. A közös varrásunk beilleszkedik az ezen a hétvégén a skanzenben tartott nagyszabású eseménybe, ami az I. világháborúnak a magyar parasztok életére gyakorolt hatásával foglalkozik.
Amennyiben szívesen részt vennél a nyári tanfolyamokon és a céhen keresztül érkezett blokkok összeállításában, kérlek, írd meg, körülbelül mikor jönnél és meddig tudsz maradni. A programot délelőttökre (9-től 1-ig) és délutánokra (1-től 5-ig) bontottuk, mivel egyszerre csak 10 ember fér be a műhelybe. Bármikor szívesen látunk a négy nap alatt, de ha nem regisztrálsz előre, belépőjegyet kell venned. A jegy alapesetben 2000 Ft-ba kerül, 62 és 70 év között 1000 Ft, a felett pedig ingyenes. Ha több nap jönnél, a második napi jegy árából 30% kedvezményt kapsz, ha megőrzöd az első jegyet. Augusztus 20-án azonban mindenkinek ingyenes a belépés, és azt reméljük, hogy az időjárás függvényében a szabad téren is dolgozhatunk.
Részvételi szándékodat, kérjük, jelezd a christalena.hughmanick@gmail.com címen. Add meg

• a neved,
• melyik napon melyik időszakban (délelőtt/délután) jössz,
• ha autóval jössz, az autód rendszámát az ingyenes parkolási lehetőséghez; és hogy,
• tudsz-e hozni varrógépet.

Tervezett menetrend
augusztus 17, szombat: a blokkok méretre vágásra, négy csoportra osztása, az elrendezések megtervezése, a blokkok összevarrásának elkezdése

augusztus 18., vasárnap: a blokkok összevarrásának befejezése, a szendvicsek elkészítése, a quiltek keretre feszítése

augusztus 19., hétfő: a kézi tűzés megtervezése és elkezdése

augusztus 20: kedd: a négy nagy quilt kézi tűzésésének befejezése

Biztosítom a közbélést, a hátlapot, és a cérnát, tehát csak néhány alapdologra van szükségetek (tű, olló, gyűszű), de persze hozhattok egyéb eszközt is. Leginkább szorgos ujjak kellenek!

Remélem, hogy minél többen el tudtok jönni! Én már nagyon várom, hogy ezen a nagyon szép helyszínen sokatokkal találkozzam!

Üdvözlettel:
Christalena

Kérlek osszátok meg a rendezvény linkjét, hogy minél több emberhez eljusson a hír:   https://www.facebook.com/events/740183553105064/