A Magyar Foltvarró Céh csatlakozása az új-zélandi foltvarrók felhívásához

A 2019. március 15-i borzalmas mészárlást követően új-zélandi foltvarrók elhatározták, hogy 50 quiltet készítenek, egyet minden meggyilkolt áldozat emlékére.

A Magyar Foltvarró Céh szeretne ehhez a szolidaritási akcióhoz csatlakozni, és reményeink szerint diplomáciai úton ingyenesen el tudjuk juttatni a blokkokat Christchurch-be.
A Gyógyító szívek projekt keretében arra kérünk mindenkit, hogy készítsen egy zöld szívet, mivel az iszlám vallásban a zöld a legfontosabb szín. A háttér legyen fehér, drapp, tojáshéjszínű, stb., a szív pedig legyen zöld. Nem kell egyszínűnek lennie, de a szervezők azt kérik, kerüljük az olyan mintás anyagokat, amelyen állatok vagy emberek/arcok/figurák vannak, és az esetleges mintában ne legyen piros. A szív lehet applikáció is, de a csatolt fényképről leolvasható, miként készíthető el darabokból.
A kész szív mérete legyen 6,5 inch, amiből körben 0,25 inch a varrásráhagyás.
A blokkokat 2019. április 5-ig küldjétek el Sólyom Melindának a 2120 Dunakeszi, Kagyló u. 47./1. címre.
Köszönjük!

 
Köszönöm a vezetőség nevében azoknak( céhtagoknak és nem céhtagoknak) akiket megérintett a felhívás és elküldték a blokkokat, bízva abban, hogy messzi földön egy-egy takaróba varrva képviselik hazánkat.
Maller Klára, Tótné Teri, Fáskerti Kati, Gálné Vida Éva, Krauszné Bartók Erika, Zsák Katalin, Hegegy Annamária, Sós Julianna, Friedmann Ferencné, Gyenes Andrásné, Somorácné Ildikó, Csécs -Somorác Zsófia, Somorácné Belusák Éva, Horváth Istvánné, Tornai Katalin, Szabóné Vali, Pál Jánosné, Dió Katalin, Szikszayné Köhler Judit, Feller Gyöngyi, Dobinszki Zoltánné, Fritz Mónika, Barna Mártonné,Szabó Irén, Csillaghegyi  Öltögetők, Szárszói Öltögetők, Balatonlellei Foltvarró csoport, Túr-Tű Foltvarró Szakkör, Dunakanyar Foltvarró Kör, Tüzikék csoport, Orosházi Foltvarró Egyesület, Sárospataki Foltos Pille Foltvarró Kör

Íme néhány kép…