Pályázat az Országos Foltvarró Fesztiválra

A 2018. augusztus utolsó hétvégéjén megrendezendő Országos Foltvarró Fesztivál

alkalmából a Magyar Foltvarró Céh pályázatot hirdet tagjai számára az alábbi címmel:

JÁTÉK

tetris-board-assembled

(forrás: gorramquilt.com)

Pályázati feltételek:

1. A pályamunka kapcsolódjon a játék mint tárgy vagy mint tevékenység fogalmához, vagy önmagában legyen játék színekkel, formákkal, anyagokkal. A versenyre csak eredeti tervek nevezhetők.

2. A pályamunka rendelkezzen a foltvarrás alapvető ismérvével, azaz három rétegű legyen. A textil mellett más anyagok is felhasználhatók, és bármilyen technika alkalmazható.

3. A quilteket kétféle méretkorláton belül lehet elkészíteni: a. vízszintesen pontosan 100 cm, függőlegesen legalább 60 cm, legfeljebb 180 cm A mini quilt esetében egyik oldala sem lehet hosszabb 30 cm-nél.

4. A munka hátlapjára felül 20 cm széles anyagból tubust kell varrni, ami mindkét oldalon 2 cm-rel rövidebb a műnél.

5. A munka hátlapján a bal alsó sarokba varrt textil- vagy papírdarabon az alábbi adatokat kell feltüntetni: név, a mű címe, a készítés éve és az alkotó email címe. Az anonim zsűrizés biztosítása érdekében a Pályázati lap felső részét (A pályamunka adatai) A5 méretben ki kell nyomtatni papírra (esetleg textilre), és ezzel el kell takarni a nevet jelző címkét.

6. A kitöltött Pályázati lapot emailben 2018. július 10-éig kell elküldeni Sólyom Melindának a solymelinda65@gmail.com címre.

7. A pályázati díj 1500 Ft, ami pályázóként értendő, tehát egy személy több munkát is beküldhet. Az összeget a Magyar Foltvarró Céh 11703006-20410559 számú bankszámlájára kell befizetni 2018. július 10-éig. Az átutaláson az alábbi adatokat kell feltüntetni: a pályázó neve, 2018 OFF pályázati díj.

8. A kész quiltet 2018. augusztus 1-jéig kell elküldeni Sólyom Melindának a 2120 Dunakeszi, Kagyló u. 47./1 címre. A pályamunkák személyes leadásáról később adunk tájékoztatást.

9. Kérjük, hogy az a pályázó, aki szeretné a pályamunkát az eredeti csomagolásban visszakapni, a csomagolás minden elemére (doboz, henger, stb.) írja rá a nevét.

10. A pályázók tudomásul veszik, hogy a Magyar Foltvarró Céhnek jogában áll a munkájuk fényképét nyomtatott és elektronikus reklámként felhasználni. Ezen közlésekben az alkotó neve feltüntetésre kerül.

11. A pályázók beleegyeznek, hogy a versenyre nevezett alkotásuk 2018. szeptember 11-éig az Or szágos Foltvarró Fesztivál helyszínén maradjon.

12. A zsűri összetételét 2018. februárban hozzuk nyilvánosságra.